21 Jun 2018  

KBH: Overskyet, 13 °C

Uansvarlig nedlæggelse

Uansvarlig nedlæggelse

I Hillerød er Boligkommissionens arbejde blevet overladt til fortravlede embedsmænd. Det er godt for boligspekulanterne men skidt for lejerne.

Byrådet i Hillerød vedtog forleden at nedlægge Boligkommissionen. Det er helt uansvarligt Der er masser af opgaver med at sikre lejere mod usunde boliger, brandfare, træk, svamp og andre skadelige forhold.

Der flere og flere tilfælde, hvor udenlandske arbejdere indkvarteres under ulovlige forhold, senest på Langesvej, hvor 14 rumænere sov på madrasser i kælderen i det gamle bageri.

Der er en række udlejningsboliger, navnlig klubværelser, som ikke bliver vedligeholdt ordentligt, og hvor udlejeren benytter sig af, at lejerne er unge og uerfarne eller ikke så stærke til at stå på deres rettigheder.

Nogle lejere henvender sig til kommunen, og boligkommissionen tager sig af sagen. Men mange tør eller magter det ikke, og derfor er det vigtigt, at kommissionen laver opsøgende arbejde.

Desuden er der flere og flere tilfælde, hvor udenlandske arbejdere indkvarteres under ulovlige forhold, senest på Langesvej i Hillerød, hvor 14 rumænere sov på madrasser i kælderen i det gamle bageri. En anden lejer meldte det til kommunen i februar 2016 og flere gange senere – men der skete ikke noget før i marts-april 2017. Udenlandske arbejdere klager ikke – så sender mester dem hjem med det samme – og i mange tilfælde venter der grimme ting for dem og deres familier.

I de 16 år jeg var formand for boligkommissionen lavede vi opsøgende arbejde – gennemgik de ældre udlejningsejendomme med mellemrum og besøgte lejemål, hvor vi havde fået melding om at der kunne være noget galt. Der var meget galt – og vi fik forbedret en lang række boliger -  og lukket de værste tilfælde. Vi fik også stoppet flere grimme tilfælde, hvor udlændinge var stuvet sammen under kummerlige forhold.

Ved sidste valg blev jeg afsat som formand af Socialdemokraterne, og det opsøgende arbejde stoppede. Louise Colding Sørensen har som ny formand behandlet de sager, som folk selv er kommet med. Det er fint, men ikke godt nok, fordi der hele tiden er behov for, at man chekker klublejligheder og spekulanter.

Socialdemokraterne forklarer, at for fremtiden skal embedsmændene tage sig af sagerne uden politikere. Men vores embedsmænd har slet ikke tid til opsøgende arbejde, og når der samtidig ikke er nogen politisk holdning til, at man skal bekæmpe dårlige boligforhold aktivt – ja så bliver det gyldne tider for spekulanter og bolighajer.

Ak ak – der er langt fra Peter Sabroe til vore dages socialdemokrater.

08. jun. 2017 - 08:42   08. jun. 2017 - 08:50

Læserbrev

af Tue Tortsen, byrådsmedlem i Hillerød for Fælleslisten (fra nytår Enhedslisten)