24 May 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 10 °C

Strålefaren ignoreres af industrien

Strålefaren ignoreres af industrien

Det er på tide, at kommuner, skolebestyrelser, lærere, alle os så priviligerede at have fået ansvar for børn og unge, træder i karakter, sætter os ind i tingene og beskytter dem.

FOTO: Wikimedia Commons
1 af 1

Professor Dominique Belpomme, kræftspecialist og EHS-/MCS-ekspert (el, duft og kemikaliefølsomhed red.), skriver i sin nye bog, "Comment naissent les maladies" (Hvordan opstår sygdomme red.), om trådløs teknologi.

Den tidligere direktør for Microsoft Canada beklager industriens manglende ansvarlighed ved at vende det blinde øje til de biologiske realiteter ved strålingen.

Han har i sin konsultation haft "småbørn på to til tre år og selv spædbørn på tre til fire måneder, som skriger af smerte, mens de peger med fingrene på deres tinding," i nærheden af en tændt WiFi. Og undersøgt større børn og teenagere med "ondt i hovedet, opmærksomheds-, koncentrations- og hukommelsesforstyrrelser," efter at der i skolen eller gymnasiet er installeret en mobilmast eller WiFi. Det kan blive så alvorligt, "at barnet ikke kan gå ind i sin klasse og helt enkelt nægter at gå i skole."

Eksperterne advarer

Udover alvorlige risici også for gravide, er et skræmmende eksempel en dreng på 15 år: "I min konsultation har jeg også set unge, der har et misbrug af deres mobiltelefon (adskillige timer om dagen) og som fremviser en klinisk-biologisk tilstand, der nærmer sig Alzheimers syge, heriblandt en 15-årig, som havde sovet tre til fire år med sin tændte mobiltelefon mod øret og som var blevet så syg, så han måtte holde sin mor i hånden, fordi han ikke kunne finde døren i konsultationsværelset, da de skulle gå."

Et af Sundhedsstyrelsens mobilråd, som "man bør følge", er netop ikke at sove med mobilen tæt ved hovedet. Men en i-pad på WiFi kan  uden at der overføres data, have top strålingsniveauer over tre gange højere end en i-phone - under samtale! Når en mobil tæt på hovedet kan være skadelig om natten - bare ved at være tændt - hvordan kan blandt andet i-pads så "vurderes" harmløse for børn og unge mange timer i skolen hver dag? Med minimum 20-30 andre strålekilder i klassen?

Fysiker og tidligere mikrobølgevåbenekspert, Barrie Trower, er klar i mælet: "Jeg mener, at enhver, som indfører WiFi på en skole, burde spærres inde resten af deres liv. Det gør jeg virkelig. De er ikke egnet til at gå på denne planet, for de har ikke kigget på forskningen."

Forsøgskaniner?

At ikke-ioniserende/ikke-opvarmende stråling ikke kan være skadelig er et uvidenskabeligt dogme, der for længst er dokumenteret usandt. Ikke bare forældet viden, for det er mange årtier gammel militærviden - jeg anser det for falsk viden, der helt bevidst fastholdes, blandt andet som udgangspunkt for de astronomisk høje grænseværdier, som Danmark følger. For at teleindustrien og specifikke myndigheder skulle være helt uvidende om det, hvor sandsynligt er det?

Tidligere direktør for Microsoft Canada, Frank Clegg, beklager industriens manglende ansvarlighed ved at vende det blinde øje til de biologiske realiteter ved strålingen. Han siger også, at det absolut er muligt at udvikle en mere sikker teknologi, men kun ved at presse industrien, for det går for godt for dem nu. 

Selv Europarådet anbefaler på det kraftigste kabling i skoler og beklager, at forsigtighedsprincippet ignoreres. Så nu må kommuner, skolebestyrelser, lærere, alle os så priviligerede at have fået ansvar for disse børn og unge, træde i karakter, selv sætte os ind i tingene og beskytte dem. Børn er ikke forsøgskaniner.

06. jan. 2017 - 08:42   06. jan. 2017 - 08:50

Læserbrev

af Kirsten Maise Pedersen, Vejle