23 Jun 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 8 °C

Samuelsens knæfald for Netanyahu

Samuelsens knæfald for Netanyahu

Den danske udenrigsminister bukker og adlyder, når Israels premierminister kræver skrappere midler overfor palæstinenserne.

Da den danske udenrigsminister for nylig besøgte Israel, blev af han premierminister Netanyahu mødt med krav om, at Danmark skulle ophøre med at yde donorstøtte til palæstinensiske ngo’er, der støtter den internationale Boykot Israel-bevægelse BDS (Boykot, De-investering og Sanktioner).

Dette demonstrerer i sig selv, hvor meget Israel frygter den internationale Boykot Israel-bevægelse.

Samuelsens ministerium har allerede besluttet at tage støtten fra en ukendt palæstinensisk ngo

Se, her kunne en selvstændig dansk udenrigsminister have svaret: "Det vil jeg diskutere med dig, Netanyahu, hvis Israel stopper den ulovlige besættelse af Palæstina og river den mur ned inde på Vestbredden, som den internationale domstol i Haag i 2004 erklærede ulovlig". Eller han kunne sige: "Hvad bilder du dig ind sådan at blande dig i dansk udviklingspolitik?".

I stedet ilede Samuelsen hjem til Danmark og gik straks i gang med at udføre ordren fra Netanyahu. Hans ministerium har allerede besluttet at tage støtten fra en ukendt palæstinensisk ngo. Bare sådan for at vise Netanyahu, at han skam har hørt, hvad han sagde.

Til gengæld hører Samuelsen ikke rigtigt efter, når palæstinenserne råber op og kræver stop for besættelsen og for retten til at vende tilbage, selvom disse rettigheder er garanteret i diverse FN-resolutioner.

14. jun. 2017 - 08:56   14. jun. 2017 - 09:00

Læserbrev

af Irene Clausen, aktiv i Boykot Israel Kampagnen