25 Apr 2018  

KBH: Spredte skyer, regn, 6 °C

Hvor blev klassekampen af?

Hvor blev klassekampen af?

Vi tror, vi ikke længere er arbejdere, bare fordi man har fundet på jobbeskrivelser som funktionærer og konsulenter. Men det er en illusion.

Marx kaldte religion for opium for folket. Det er vigtigt at indse, at religion og andre "illusioner" er elitens redskaber, som de bruger til at holde arbejderne i ro.

Husk, at enhver, som får løn for sit arbejde og ikke ejer sin arbejdsplads, er en arbejder.

Der er religionen, ja, men også kongehus, regering, universiteter, pressen med flere med til at holde eliten ved magten på vores – arbejdernes – bekostning.

Husk, at enhver, som får løn for sit arbejde og ikke ejer sin arbejdsplads, er en arbejder.

Den største "illusion" nu om dage er, at alle vi, der arbejder for en løn, slet ikke mener vi er arbejdere, men derimod funktionærer, ansatte, konsulenter med mere.

Vi er blevet til middelklasse og det uanset, hvor lidt vi tjener. Jeg har gennem mine snart mange år på arbejdsmarkedet set udviklingen. Vi splittes og spilles ud mod hinanden. Lønninger presses ned, snart er ét arbejde ikke nok til at leve af. Alle bliver sig selv nok - så ryger fælleskabet… og arbejderklassen skrumper. Det er elitens ønskedrøm.

Pas på de ”illusioner”. Tag hånd i hanke med dit liv og se verden for hvad den er. Måske så kan funktionærerne og de ansatte blive arbejdere igen, og dermed samle en ny arbejderklasse.

13. jun. 2017 - 08:35   13. jun. 2017 - 08:40

Læserbrev

af Tara Gregers, Frederiksberg