23 Apr 2018  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

Foghs forskruede version af verden

Foghs forskruede version af verden

Anders Fogh Rasmussen har begået en bog om sin tid som NATO's generalsekretær. Den er fyldt med udokumenterede påstande.

Anders Fogh Rasmussen ynder at fremstille sig selv med gode kontakter til USA's ledelse. Det havde han. Her mødes han i oktober 2010 med USA's udenrigsminister Hillary Clinton og forsvarsminister Robert M. Gates for sammen med dem at forberede et kommende NATO-topmøde.
FOTO: Wikimedia Commons
1 af 1

Anders Fogh Rasmussen har skrevet en bog i 2016 som hedder "The will to lead" - på dansk "Viljen til at lede".

Hans grundlæggende holdninger er:

  • Jeg fortryder intet.
  • Obama har ført en alt for tilbagetrukken politik.
  • USAs store præsidenter var: Truman, Reagan og Busch.
  • USA skal være verdens politibetjent.
  • USA har både ret og en forpligtelse til at sikre ro og orden i verden.
  • Frihed, demokrati og et frit marked, hvor dem med penge skal bestemme.
  • Vi i den vestlige verden skal bruge flere penge på militæret.
  • Krig er en god løsning på problemer.

Bogen viser Anders Fog Rasmussen som den store statsmand, der tit og ofte har samtaler med USA's ledelse. I hans forskruede verden findes der kun en holdning, der er korrekt, og dem der tillader sig at have andre holdninger, de kan regne med konsekvenser. Han udtrykker dog kritik af Obamas politik, som han siger er alt for lidt aktivistisk.

Bogen viser Anders Fog Rasmussen som den store statsmand, der tit og ofte har samtaler med USA's ledelse. 

Han er stolt over nedkæmpelsen af Gaddafi i Libyen. Fortæller om, hvor glade mennesker var for, at Nato kom og befriede  landet. Som Hillary Clinton udtrykte det: "We came, we saw, he died".  Han skriver om et tørklæde, han fik af en frihedskæmper, og nu som hænger på hans væg.

Bogen er fyldt med påstande, som ikke kan dokumenteres af uafhængig forskning. Den tilfører intet nyt, så hvis man vil vide mere om, hvad der skete i virkeligheden så skal man læse Michel Chossudovski´s bog "The globalisation of War. Americas long War against humanity". Chossudovski har kilderne i orden og hjertet på rette plads. Arbejder som professor på et universitet i Ottava, Canada. Leder et institut for forskning om globalisering.

Han har skrevet flere bøger, blandt andet: "The globalization of Poverty and the New World order", "American War on terrorism", "Towards a World War III Scenario" og "The Dangers of Nuclear War".

Så drop Anders Fogh Rasmussens forskruede bog og læs om virkeligheden.

 

10. jan. 2017 - 08:34   10. jan. 2017 - 08:40

Læserbrev

af Jan Hermansson, Sæby