27 May 2018  

KBH: Let skyet, 17 °C

Det er uhyggeligt

Det er uhyggeligt

Assad får automatisk skylden, når der anvendes kemiske våben i Syrien. Men hvad skulle baggrunden være?

Tidligere statsminister Anders Fog Rasmussens løgn om Saddam Husseins ikke eksisterende masseødelæggelsesvåben har fået ny aktualitet i forbindelse med USA's folkeretsstridige missilangreb på en luftbase nær byen Homs i Syrien.

Hvorfor skulle Assads syriske hær, der er ved at vinde krigen sammen med deres allierede Rusland og Iran, bruge kemiske våben?

For hver gang kemiske våben anvendes i Syrien får den folkevalgte syriske præsident Bashar al-Assad automatisk skylden hos den USA-ledede koalition, som Danmark er en ivrig deltager i. Og det uden noget ædrueligt bevis.

Og alle Folketingets partier er enige, og håndplukkede "analytikere" bekræfter automatikken i DR og TV2. Her er der ikke plads til uvildige internationale undersøgelser, inden der konkluderes, for Assad skal fjernes. Så nu har ISIS og al-Qaeda fået carte blanche til at anvende kemiske våben.

Som den udviklingshæmmede opvasker fra tv-serien Riget sagde: "Det gentager sig bare hele tiden – det er uhyggeligt."

Lederen af FN's undersøgelseskommission i Syrien Carla Del Ponte anførte ellers ved giftgasangrebet i Ghouta i 2013, at der var stærke indicier for, at det var "oprørerne", der stod bag angrebet og ikke Assad-regeringen.

Hvorfor skulle Assads syriske hær, der er ved at vinde krigen sammen med deres allierede Rusland og Iran, bruge kemiske våben? Derimod har de tabende terrorister et klokkeklart motiv i desperate giftgasaktioner.

USA-angrebet vil forlænge krigen og dermed spredes terroren til Europa, som vi senest har set i Stockholm.

Stop krigen mod Syrien og lad syrerne selv bestemme deres fremtid.

12. apr. 2017 - 08:41   12. apr. 2017 - 21:10

Læserbrev

af Frank Johannesen, Valby