18 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Åbent brev til de faglige forhandlere

Åbent brev til de faglige forhandlere

Utilfredse bygningsarbejdere i Aarhus har sendt et åbent brev til forhandlerne for 3F's Byggegruppe Kim Lind Larsen og Palle Bisgaard.

Kære Kim og Palle!                                                                                    

Vi har i dag holdt fagligt møde i Århus. Vi var mellem 250 og 300 deltagere.

Alle de bygningsarbejderne, som var til stede, kan ikke forstå, hvorfor vi nu kan tvinges til overarbejde. 77 procent af bygningsarbejderne i 3F stemte nej til overenskomsten, og i Aarhus var tallet endnu højere.

Vi sendte jer til forhandlinger med fokus på nedslidning, og så kommer I tilbage med en aftale om overarbejde.

Det er helt uantageligt for os, at vi sendte jer af sted til forhandlinger med fokus på nedslidning, og at I så kommer tilbage med en aftale om systematisk overarbejde.

At I vil være med til at tvinge det ned over hovedet på os, er ganske uforståeligt. Derfor har vi faktisk været nødt til at tage hinanden i ed på, at hvis nogen bliver tvunget ud i systematisk overarbejde, vil vi stå last og brast med hinanden og nægte i samlet flok.

Det er for os et stort svigt fra jeres side af. Vi er naturligvis klar over, at I ikke altid står med de nemmeste betingelser.

Vi er også klar over, at ikke alle er lige gode til at deltage i afstemningerne om, hvilke punkter der er vigtige for os. Det er noget vi har talt en del om i dag, og der er enighed om, at alle tilstedeværende vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe jer til at få gode betingelser, når I går ind i forhandlingslokalet næste gang.

Men så skal I altså også lytte til os. Det er svært for os at tro, at I virkelig selv har ment, I tjente vores interesser bedst muligt, da I sagde ja til systematisk overarbejde. Hvis I virkelig har troet det, er I ude af trit med os.

Vi bygningsarbejdere ude fra arbejdspladserne vil gerne invitere jer til et møde i Aarhus snarest muligt, hvor vi kan sætte os ned sammen og få en god snak om det her.

Dialog må være vejen frem, og der er mange punkter i denne overenskomst, hvor vi tilsyneladende ikke er på linje med hinanden.

Hilsen de utilfredse bygningsarbejdere i Aarhus.

 PS. Det er ikke kun jer vi er sure på. Vi var også en tur forbi Dansk Byggeri i Aarhus for at fortælle dem, at vi ikke vil på tvungent overarbejde.

28. apr. 2017 - 08:14   28. apr. 2017 - 08:20

Læserbrev

fra utilfredse bygningsarbejdere i Aarhus