23 May 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 24 °C

Paneldebat om vrede

Offentligt debatmøde

Paneldebat om vrede

Vredens Dag – en debat med fire oplægsholdere på Horsens Kunstmuseum om den 6. dødssynd i dag.

12 mar 2017

Vredens Dag – en debat om den 6. dødssynd i dag

Horsens Kunstmuseum søndag d. 12. marts 2017 kl. 11-13

I anledning af Horsens Kunstmuseums deltagelse i udstillingssamarbejdet De 7 dødssynder sætter museet i foråret spot på den 6. dødssynd: Vrede. I den forbindelse inviterer Horsens Kunstmuseum til en anderledes dag i vredens tegn. For hvordan håndterer vi egentlig vrede i dagens Danmark?

Selv om de færreste danskere taler om dødssynder i det daglige, ser vi som samfund sjældent med milde øjne på vreden. Selv i den rummelige folkeskole er der ikke plads til vilde vredesudbrud, og på mange arbejdspladser bliver der talt om mindfulness og anerkendende kommunikation. Vrede står for noget ukontrollabelt, ukonstruktivt og uciviliseret. Og vrede er noget, den enkelte skal lære at håndtere.

Samtidig er vrede en vigtig drivkraft, når det brændte barn trodser sin sociale arv og bliver supermønsterbryder. Eller når den indignerede borger indsamler underskrifter på Facebook eller stifter et nyt politisk parti. Vrede kan med andre ord sagtens bruges konstruktivt og bidrage til et civiliseret samfund.

Fire debattører vil fra hver deres ståsted give et personligt bud på, hvad vi kan stille op med vreden. Alle interesserede opfordres til at møde op og tage del i debatten.

De fire debattører er: 

Lea Muldtofte, ph.d.-stipendiat og forfatter til kronikken ’Korrekthedens ekstreme krop’, hvor hun med afsæt i egne erfaringer gjorde op med de gængse fordomme om anorexi og den rolle, anorektikeren tillægges i et stift behandlingssystem. Lea vil i dagens debat fokusere på, hvad vi som samfund stiller op, når vreden vender indad.

Anne Korsbæk Flyvbjerg, folkeskolelærer. Anne vil fokusere på, hvordan vrede kommer til udtryk hos børn og unge, hvordan man håndterer den, og hvordan den opstår i og påvirker det fællesskab, en skoleklasse udgør.

Jan From Kristensen, psykolog, har arbejdet på flere sikrede institutioner for unge og har erfaring med anger management. Jan vil fokusere på, hvordan vi håndterer samfundets vrede unge mænd og kvinder og sætte spørgsmålstegn ved de succeskriterier, vi har for ’den gode samfundsborger’ og ’det gode liv’.

Bjarne Overmark, advokat, næstformand i Randers Lejerforening, byrådsmedlem i Randers og tildigere mangeårig formand for Børn & Skoleudvalget. Bjarne vil primært fokusere på vrede som indignation og politisk drivkraft, men også på vredens ’bagside’, som han blandt andet har mødt i forbindelse med strafferetssager.

Annonce

< maj 2018 >

23
23. maj. 2018 - 19:30 til 20:30
24
24. maj. 2018 - 19:00
25
25. maj. 2018 - 17:30
26
26. maj. 2018 - 10:00 til 14:00
26
26. maj. 2018 - 11:00 til 14:00