24 Jun 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 10 °C

Infomøde: Bliv politik- og kampagneaktivist i Afrika Kontakt

Infomøde: Bliv politik- og kampagneaktivist i Afrika Kontakt

Nørrebrogade 52 C, 2. sal t.v. i København.

21 sep 2017

2: Infomøde: Bliv Politik- og kampagne aktivist i Afrika Kontakt

21. september kl 17-19, Nørrebrogade 52C 2 tv

KOM TIL INFOMØDE 
Afrika Kontakt søger lige nu nye aktivister til vores politik- og kampagnearbejde. Ønsker du erfaring med udvikling af kampagner, aktioner og lobbyindsatser i samarbejde med progressive bevægelser i og udenfor Europa? Og vil du være med til at styrke Afrika Kontakts internationale solidaritetsarbejde? Så kom og hør mere om vores arbejde og om hvordan du kan blive en del af bevægelsen. 

I Afrika Kontakt er det aktivisterne, der bærer og udvikler bevægelsen. Derfor har du som aktivist rig mulighed for at få indflydelse på udviklingen af aktiviteter og strategier, og få praktisk erfaring med politik, lobby og kampagnearbejde. Som aktiv i politik- og kampagnearbejdet kan du få erfaring med: 

• Udvikling og udførelse af kampagner i samarbejde med græsrodsbevægelser i Afrika og resten af verden. Herunder research, debatindlæg, kreative aktivismeformer, strategier for målgrupper, aktioner og aktiviteter. 
• Researchopgaver og rapportskrivning som aktivt anvendes i lobby og kampagneindsatser i og udenfor Danmark 
• Lobbyarbejde og kontakt til beslutningstagere i Danmark og EU
• Formulering af høringssvar, debatindlæg og tekster til sociale medier
• Styrkelse af og aktiv deltagelse i partnerskaber med græsrødder i det globale syd, herunder mulighed for deltagelse i internationale græsrodsseminarer, aktioner og fælles kampagneaktiviteter. 
• Mulighed for at blive en del af flere tværgående arbejdsgrupper og udvalg, der arbejder med organisatorisk læring, projektledelse, politik og lobbyarbejde

Lige nu er der mulighed for at blive en del af følgende grupper:

- Politik- og Kampagnegruppen
Denne gruppe står for udviklingen og udførelsen af Afrika Kontakts kampagner i samarbejde med en række arbejdsgrupper i Afrika Kontakt. Dette efterår er gruppen i gang med at udvikle og færdiggøre en fælles kampagne, der udfordrer multinationale virksomheders magt over samfundsudviklingen og blandt andet sætter fokus på, hvordan lokalsamfund kæmper mod store minegiganter i lande som Mozambique og Sydafrika. Gruppen er allerede i gang med at idéudvikle aktiviteter for 2018, hvor fokus er klima, landbrug og bæredygtig madproduktion. 

- Handelsgruppen
Denne gruppe har stået for at mobilisere til de danske demonstrationer mod handelsaftaler som TTIP og CETA, og har i høj grad været med til at sætte frihandelskritik på dagsordenen i Danmark. Gruppen laver både research, debatindlæg, afholder møder med beslutningstagere og planlægger aktioner og kreative happenings. I efteråret 2017 skal gruppen starte et nyt treårigt projekt, der har fokus på at opbygge viden omkring alternativ handelspolitik. 

- Vestsahara politik gruppen 
Vestsahara gruppen arbejder målrettet med research og lobby aktiviteter, der har til formål at sikre at danske beslutningstagere og virksomheder overholder retningslinjer i forhold til investeringer i det af Marokko besatte Vestsahara, samt støtte en mere aktiv linje i forhold til at fremme en fredelig løsning. Gruppen står for research i forhold til investeringer, arrangerer offentlige møder og konferencer, skriver høringssvar, mødes med politikere og virksomheder, og indgår i internationale netværk, der støtter op om et frit Vestsahara. 

HUSK TILMELDING: Tilmelding er nødvendigt og sker til info@afrika.dk
Til vores informationsmøde torsdag den 21. september kommer både nye og erfarne aktivister fra Afrika Kontakt og fortæller mere om, hvordan vi arbejder, og hvad man kan lave som aktivist i en projektgruppe. Så kom og hør mere om dine muligheder og mød ligesindede aktivister. 

OM AFRIKA KONTAKT 
Afrika Kontakt er en solidaritetsorganisation. Vi tager stilling til den verden vi lever i - og sammen med græsrødder verden over, forsøger vi at påvirke og ændre den nuværende verdensorden. Vi vil bekæmpe global ulighed og den globale elites politiske og økonomiske magt. Dette gør vi i samarbejde med progressive bevægelser i Afrika og resten af verden. Sammen kæmper vi for en mere lige og retfærdig verden. 
Afrika Kontakt politik og kampagne arbejde fordeler sig på en række grupper med forskellige fokus. Vi har udviklet en række stære kontakter og redskaber i vores kampagne og politik arbejde, som vi håber du vil indgå i. 

Vores arbejde er defineret i vores strategi. Læs vores strategi her: 
https://afrika.dk/om-os/organisationen/afrika-kontakts-strategi-2016-2020

Du kan læse mere om vores arbejde og arbejdsgrupperne her: 
https://afrika.dk/bliv-aktiv

 

Annonce

< jun 2018 >

25
25. jun. 2018 (Hele dagen) til 26. jul. 2018 (Hele dagen)
25
25. jun. 2018 - 19:00 til 21:00
30
30. jun. 2018 - 12:00 til 17:00
30
30. jun. 2018 - 12:00 til 01. jul. 2018 - 12:00

< jul 2018 >

15
15. jul. 2018 (Hele dagen) til 21. jul. 2018 (Hele dagen)
16
16. jul. 2018 - 09:00