21 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Fredsløb 2017 i København

Fredsbevægelse

Fredsløb 2017 i København

Løbet starter og slutter ved Kulturhuset Islands Brygge.

1 af 1
20 maj 2017

Opfordring til at være med til – FREDSLØB 2017 – lørdag den 20. maj.

Initiativtagere til Fredsløbet er et netværk af fredsaktivister i ”TID TIL FRED – aktiv mod krig”, der blandt andre ting ønsker at afholde events, der kan fremme dansk fredskultur ved at inddrage civil befolkning, samle, forny og styrke fredsbevægelsen. 

Følgende grupper er medarrangører; Kunstnere for Fred / Dansk Kurdisk Kvindeforening / Fredsvagten / Valby og Sydvest mod Krig / Studenterforeningen for Menneskerettigheder / Ungdommen NOAH / Folkebevægelsen mod Nazisme – Haandslag / Kampagnen Nej Tak til Nye Kampfly KBH / Fredsgartnerne / Greenpeace / Christianias Kulturforening / Idiotiet / Girlfriend2Girlfriend / Horserød-Stutthof Foreningen / Aktive Antifascister / Foreningen Antifascistisk Forum.

Vi afholder Fredsløb 2017 lørdag den 20. maj. Start og slutpunkt foregår ved Kulturhuset Islands Brygge. Selve løbet kan gennemføres på både cykel, løbehjul, rulleskøjter, fødder og cykelvogn.

Fredsløb 2017, et orienteringsløb, der er et sportsligt, sjovt, anderledes og aktivt tilbud til børnefamilier, der ønsker at være en del af en positiv aktionsform. Løbet er derudover selvfølgelig også åbent for alle ”fredselskere” – unge som gamle – der ønsker at være en del af et aktivt fredsbudskab. 

Med udgangspunkt på Islands Brygge vil man i løbet af tre timer bevæge sig igennem en smuk rute i København og undervejs besøge 10 poster. Ved hver post skal man udføre en lille fredsaktion i nærheden af et ophængt banner. Alle poster vil være bemandet af foreninger, der i deres hverdag beskæftiger sig med spørgsmålet om fred i verden. 

Parolerne, vi samles under, er som følger:

Den farverige fred favner folkets mangfoldighed / Ja til bæredygtige løsninger – Nej til kampfly / Uden sandhed – ingen fred / Vi skaber fred / Tryghed skabes kun med fred / Fremtiden er vores / Når uret bliver ret – bliver modstand en pligt / Solidaritet og fredspolitik fremfor NATO-taktik / Herfra og til verdensfred.

Det er gratis at deltage, så kom gerne mange. Tilmelding foregår på www.tidtilfred.nu

Dagen indledes med et børnearrangement med både underholdning og fælleslege. Børnekor fra Københavns Kommunes Musikskole ”Hardkor” kommer og synger, klovnen Dario Solina er med os, og der vil være sminkebod og ”pynt og pump din cykel”-workshop. Hold til løbet dannes, og grupper sendes afsted på turen.

Når alle vender tilbage, inviteres til ”fredsplads” hvor vi kan få en snak og se på infoboder fra de deltagende fredgrupper, lytte til musik med det københavnske protest-pop-band Fri Galaxe, spise billig mad fra cafeen og fejre dagen med ægte havnehygge på Bryggen. Dagen afsluttes med et strejf af fred i singer-songwriter klubben Klub Geyser, der byder indenfor i kulturhusets store sal (entré: 50 kroner – gratis for deltagere i løbet).

Dagen er blandt andre støttet økonomisk af Christianshavns Lokaludvalg og Indre By Lokaludvalg. Mange tak for det.

Freden berører os alle. Vi håber at se så mange som muligt på denne dag. Kan man ikke, så bak op om freden med et fredsflag ud af vinduet eller noget andet flot, fredeligt og farverigt på dagen.

På vegne af arbejdsgruppen for FREDSLØB 2017, TID TIL FRED – aktiv mod krig, Lizette.

>> TID TIL FRED – AKTIV MOD KRIG

Annonce

< jun 2018 >

21
21. jun. 2018 - 14:00 til 20:00
23
23. jun. 2018 - 15:00
23
23. jun. 2018 - 16:00 til 22:00