21 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Fred og solidaritet – lokalt og internationalt

FN's antiracismedag

Fred og solidaritet – lokalt og internationalt

FN's antiracismedag markeres i Aarhus – på Gågaden ved Skt. Knuds Torv.

21 mar 2017

Arbejdernes Internationale Forum, Aarhus, Integrationsrådet i Aarhus Kommune og LO Aarhus står for syvende år i træk bag en markering af FN's Internationale Antiracismedag.

I dag mellem klokken 15 og 17 er der boder og musikoptræden med multikulturelt band og indlagte taler fra en overdækket scene på Skt. Knuds Torv/Ryesgade.

"Der er al mulig grund til, at vi i Aarhus fortsat samles i fælles indsats for mangfoldighed – mod racisme. Højrefløjen med nationalisme og racisme på programmet vinder frem i Europa og USA. Vi markerer modstanden mod højreekstremisme og racisme og opfordrer alle borgere i Aarhus til at bakke op om FN's Antiracismedag, for Aarhus skal være en levende by med plads til forskellighed," skriver arrangørerne.

I løbet af dagen vil repræsentanter for forskellige etniske minoriteter uddele løbesedler på gågaden. De ønsker at møde den aarhusianske befolkning for at drøfte antiracismedagen og dette års tema, som er: Fred og solidaritet – lokalt og internationalt.

 Om årets tema udddyber arrangørerne:

"Næsten alle flygtninge kommer fra lande ramt af krig og borgerkrig. Desværre har Danmark bidraget til at optrappe de konflikter. Løsningen er ikke optrapning med mere krig, flere bombardementer, men forhandling og konfliktløsning.

Danmark skal arbejde for våbenhvile og mægling og lægge pres på vores allierede for at stoppe støtte og våbenleverancer til konflikter. Det er den eneste vej til en holdbar løsning på flygtningekrisen.

Terror er vi enige om at fordømme, men for at undgå terror må vi gøre noget for at stoppe den nød og håbløshed, der får desperate mennesker til at blive terrorister. Vi må nedbryde det had og de fjendebilleder, der er baggrund for terrortruslen mod Danmark. Terror kan kun forebygges med udvikling og social retfærdighed – ikke med bomber og undertrykkelse.

Flygtningestrømme, indvandring, løndumping, krig og terror påvirker vor dagligdag og kræver, at vi giver et solidarisk og medmenneskeligt svar. Kombinationen af høj arbejdsløshed og store flygtningestrømme er en sprængfarlig cocktail, idet arbejdsløshed ikke tilskynder til åbenhed over for flygtninge, men kan føre til højreekstremisme. Der er andre løsninger end at sparke nedad og skubbe andre mennesker længere ned i elendighed.

Indvandringen og arbejdskraftens fri bevægelighed sætter vores sociale system og vores overenskomster under pres. Regeringen og arbejdsgiverne vil bruge det til at forringe ydelserne og sænke lønniveauet til skade for alle danske arbejdere. For at opnå en solidarisk løsning er det nødvendigt at inddrage de nytilkomne i fagforeninger og fællesskaber og sammen forsvare vore velfærdsgoder og overenskomster. Ryan Air-konflikten viser, at sammenhold og fagligt fællesskab kan stoppe løndumping. Hvis de lykkes at spille danske og nytilkomne arbejdere ud mod hinanden, bliver vi alle tabere."

Annonce

< jun 2018 >

21
21. jun. 2018 - 14:00 til 20:00
23
23. jun. 2018 - 15:00
23
23. jun. 2018 - 16:00 til 22:00