21 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 17 °C

Demo for demokrati – mod CETA

Demonstration

Demo for demokrati – mod CETA

31 organisationer slår alarm. Demonstration ved Udenrigsministeriet klokken 16 og på Christiansborg Slotsplads klokken 17.

FOTO: Aage Christensen
1 af 1
23 mar 2017

31 organisationer med appel til alle bydele i København slår alarm. Demokratiet er truet af den investerings- og handelsaftale, som EU og Canada er ved at trække ned over hovedet på os alle. Det er tid at gå på gaden.

I radio og TV snakker de om CETA, og på Christiansborg prøver de at undgå at snakke om CETA.

I næste uge går københavnerne på gaden for at stoppe CETA.

CETA er en omfattende økonomisk aftale mellem EU og Canada, som mange frygter vil få negative følger for miljø, studier, forbrugersikkerhed og arbejdsliv.

Derfor står mange fagforeninger og miljøorganisationer bag demonstrationen torsdag den 23. marts klokken 16 ved Udenrigsministeriet og klokken 17 på Christianborg Slotsplads.

– Vi siger nej til en udemokratisk aftale, som vil skabe et frimarked for kapital og arbejdskraft. Det vil føre til, at problemerne med EU's indre marked bliver mangedoblet, siger Jan Mathisen, som er afdelingssekretær i 3F København.

– Vi går på gaden for at forsvare demokratiet imod et tvivlsomt retssystem, som gavner de store monopoler, tilføjer han.

Han byder velkommen, når demonstrationen starter.

– Mød op for at vise jeres utilfredshed. Men mød også op, fordi modstanden mod de udemokratiske handelsaftaler først lige er begyndt. CETA er kun startskuddet. Lige efter følger TTIP-aftalen mellem EU og USA og andre aftaler, som politikerne forhandler, lyder opfordringen.

Jan Mathisen er den første af en række repræsentanter fra organisationer, som hver holder korte powerspeaks med fokus på konsekvenser af aftalerne. Det er FOA-formand Dennis Kristensen, Mads Hareskov Jørgensen fra Danske Studerendes Fællesråd, Tim Whyte fra Mellemfolkeligt Samvirke, Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU og flere andre.

Talerne bliver krydret med musikalske indslag. Blandt disse er fra den unge kvindelige sanger Karina Willumsen, som fik sit store radiohit med den satiriske kærlighedserklæring ”Min genetik og mig” til politikeren Joachim B. Olsen.

Bag demonstrationen står Fællesinitiativet STOP CETA og TTIP. Fællesinitiativet omfatter p.t. 31 organisationer og partier.

Man kan læse mere på www.stop-ceta.dk og på Facebook/stopcetadanmark

Annonce

< jun 2018 >

21
21. jun. 2018 - 14:00 til 20:00
23
23. jun. 2018 - 15:00
23
23. jun. 2018 - 16:00 til 22:00