27 May 2018  

KBH: Spredte skyer, 16 °C

Liste Ø vil lave nyt netmedie

Besluttet på årsmøde

Liste Ø vil lave nyt netmedie

Enhedslisten vil sætte gang i arbejdet med at lave et netmedie, der kan starte op i 2018.

Et flertal stemte for at oprette et netmedie.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Enhedslisten besluttede på sit årsmøde søndag at arbejde for at oprette et venstreorienteret netmedie.

Der er brug for et medie, der sætter fokus på klassesamfundet og afslører løgn og hykleri hos magthaverne.
Jeppe Rohde, Indre Nørrebro

Der blev vedtaget to forslag. Det ene betyder, at Enhedslisten skal nedsætte en arbejdsgruppe med henblik på at oprette et netmedie senest i foråret 2018.

– Der er brug for et medie, som ud fra en socialistisk vinkel sparker opad, sætter fokus på klassesamfundet og afslører løgn og hykleri hos magthaverne, sagde forslagsstiller Jeppe Rohde fra Indre Nørrebro.

Er besluttet før

Det andet forslag binder hovedbestyrelsen til at gøre en forstærket indsats for at fremme "etableringen af bredere venstreorienterede og kritiske medier" baseret på ressourcerne omkring medlemsbladet Rød+Grøn.

– Efter, at Modkraft er lukket, har venstrefløjen ingen medier, hvor den kan diskutere indbyrdes, sagde Mikael Hertoft fra Østerbro, der stod bag det forslag.

Manglen på venstreorienterede medier blev fremhævet flere gange i debatten. Eksistensen af Arbejderen blev ikke nævnt.

Enhedslisten besluttede også tilbage i 2013 at leve en netavis. Der blev dengang lavet et forslag til projektet, men det blev aldrig ført ud i livet. Det blev kritiseret af flere delegerede.

Oktoberrevolutionen

Et andet forslag var stillet af Hans Jørgen Vad fra Aarhus, som lagde op til, at Enhedslisten skulle markere 100 året for Oktoberrevolutionen til efteråret.

Det blev nedstemt efter flere kritiske kommentarer. 

– Jeg vil til en hver tid godt diskutere, hvor galt det kan gå, når man tager magten ved et statskup, opløser det demokratisk valgte parlament, fordi man ikke har flertal og opretter arbejdslejre, hvor millioner dør. Men Enhedslisten skal ikke markere Oktoberrevolutionen, sagde Mikkel Warming fra Sydhavnen.

14. maj. 2017 - 13:45   14. maj. 2017 - 15:09

Ø-årsmøde

ur@arbejderen.dk