23 Apr 2018  

KBH: Spredte skyer, 14 °C

Kristian Plougmann Nielsen 90 år

Navne

Kristian Plougmann Nielsen 90 år

Tillykke med 90-årsdagen!

FOTO: Arbejderen
1 af 1

Den 30. marts fylder Nørrebro Afdelings ældste medlem, Kristian Plougmann Nielsen, 90 år. Og det fejres på dagen sammen med venner og kammerater i Pensionisternes Kulturforening af 1965.

Fra Kristians kammerater i Kommunistisk Parti og Nørrebro Afdeling skal der også lyde et stort tillykke. Kristian er kendt af rigtig mange, for han deltager fortsat i både partiafdelingen og i udadvendte aktiviteter. Ikke så meget i diskussioner, men gerne i en god snak.

Inden Kristian lagde til kaj, arbejdede han som elektromekaniker. Var medlem af DKP, senere i KPiD og fra stiftelsesdagen den 12. november 2006 i Kommunistisk Parti. 

I nogle år havde Kristian en kolonihave, der senere er skiftet ud med en båd! Den må han ikke længere sejle, men tilbringer gerne sommeren på den sjællandske nordkyst, hvor den ligger og bliver passet og plejet.

Rejselysten har han stadig, sidst med kulturforeningen til Avante festival i Portugal og Antifascistiske Havnedage i Hamborg. Tidligere har Kristian også deltaget i den årlige mindemarch for Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht.

Kristian en en utrolig åben og venlig mand. Hukommelsen fejler ikke noget, og han fortæller gerne i venners lag. At det at blive gammel ikke betyder at gå i stå, illustrerer Kristian i praksis ved for eksempel at deltage i IT-kursus. Og for nogle måneder siden mødte han op til medlemsmøde med blå mærker og forbinding. Et hjemmetyveri var endt med, at Kristian jog røveren bort!

På kulturforeningens side på Facebook er der et billede af en række af foreningens medlemmer. I første række ses Kristian, lille, rank, iført T-shirt med Che Guevara ser han fremad.

Vi ønsker dig, Kristian, god vind fremover.

30. mar. 2017 - 02:00   30. mar. 2017 - 02:00

Navne

af Anette Nielsen, Nørrebro Afdeling, Kommunistisk Parti