27 May 2018  

KBH: Spredte skyer, 16 °C

Ib Olsen blev 82 år

Mindeord

Ib Olsen blev 82 år

Ib Olsen, medlem af Enhedslisten og frihedskæmper, havde prøvet meget.

FOTO: Privatfoto
1 af 1

Ib Olsen, veteran, frihedskæmper og medlem af Enhedslisten, døde den 11. april. Han blev 82 år.

Ib Olsen, rebellen af alle, manden som sad i spjældet i Argentina – der var han også rebel. Han havde en historie, som sparkede røv. Han havde prøvet lidt, nej, meget både krop og sjæl inden for vores forbudte fy-snak om revolution.

Ib snakkede meget og gerne om Sydamerika. Han var der dengang, han så det måske ikke med egne øjne, men vidste, at kammerater, var faldet, blevet myrdet. 

Han var medlem af PRT, Partido Revolutionaris de los Trabajadores (revolutionært arbejderparti) samt deres væbnede arme, ERP. Ejërcito Revolucoionatiario (Folkets revolutionære hær) i 70'erne. Han havde været i 20 år i Argentina og fik argentinsk nationalitet, hvilket betød, at han mistede den danske. Da diktaturet forfulgte ham, forsøgte han at flygte til Danmark, men ved ankomsten blev han stoppet i lyfthavnen. Han måtte ikke komme ind, han var ikke dansker, og de ville ikke acceptere ham som flygtning. Han blev nødt til søge asyl i Sverige.

Jeg husker ham som en hyggelig enhedslistekammerat i Slagelse afd i asyl, da han var i Kalundborg afd.

Ib var fuld af liv, altid god for en sommerfest for rØdbederne, rØde bØffer,og god rØdvin.

Hvil i fred, kammerat. Vi ses på pambassen. Husk dine te-ting, jeg aldrig fandt ud af, hvad det gik ud på. Slagter du en sebu-ko, så tager jeg et par gode argentinsk vin med, næste gang vi ses, så er der dømt søhistorier.

19. apr. 2017 - 04:00   19. apr. 2017 - 04:00

Mindeord

Af Ole Søderquist og Mercedes Sanz