18 Jun 2018  

KBH: Let skyet, 17 °C

Blokade på Campus Carlsberg

Studerende har fået nok

Blokade på Campus Carlsberg

Pædagogstuderende blokerede ledelsesgangen på Campus Carlsberg i København. De er utilfredse med studieforholdene

De studerende blokerer ledelsens kontorer, så ingen kan komme ind.
FOTO: Niels Gether Nielsen
1 af 1

Klokken 7 i morges indledte utilfredse pædagogstuderende en blokade af ledelsesgangen på professionshøjskolen UCC Campus Carlsberg i København.

Alting sejler på uddannelsen. Både elever og lærere er frustrerede.
Alan Frøstrup, studerende

Omkring 100 deltager i blokaden.

– Det her er en kulmination på problemer, vi har oplevet med uddannelsen lige siden 2014, hvor vi hørte til i Sydhavnen.  I 2016 flyttede vi så ind i Campus Carlsberg. Her er der slet ikke noget, der fungerer. Både elever og lærere er frustrerede, fortæller en af de studerende Alan Frøstrup til Arbejderen.

Protester i månedsvis

Inden blokaden har eleverne i månedsvis forsøgt at råbe ledelsen op. Over 500 har indsendt klager og de studerende har opstillet 11 konkret krav til ledelsen.

Utilfredsheden skyldes, at modulopgaver og prøver ligger oveni hinanden, skemaer der ikke fungerer, manglende feedback fra lærerne, mangelfulde opgavebeskrivelser, der kommer i sidste øjeblik, og meget andet. 

– Sidst jeg skulle have vejledning var læreren ikke, hvor der stod i skemaet, at han skulle være. Han var i et helt andet lokale. Og sådan er det konstant. Det hele sejler. Der laves hele tiden om på skemaet, så man ikke kan planlægge sin tid, forklarer Alan Frøstrup.

Han understreger, at kritikken ikke er rettet mod lærerne, der gør hvad de kan.

– Det handler om manglende ressourcer til uddannelsen. Vi er nødt til at råbe op. Det her går ud over kvaliteten af fremtidens pædagoger. 

Pædagogstuderendes Landssammenslutning, PLS, bakker op om de studerendes protester. Faglig sekretær Thea Gambill var sammen med tre studerende i formiddags til møde med ledelsen på Campus Carlsberg. 

– Det eneste nye konkrete, der kom frem, er, at ledelsen sammen med PLS vil sætte fokus på problemerne med sommerpraktikker. Ellers siger ledelsen, at de arbejder med problemerne og er i dialog med andre uddannelsessteder om for eksempel de studerendes ønske om at få indflydelse på, hvem de får som bachelorvejleder, siger Thea Gambill.

Problemet med sommerpraktikker er opstået efter, at pædagoguddannelsen blev ændret i 2014. Her er to af praktikperioderne placeret i sommerperioden, hvor mange institutioner er lukkede. Det betyder, at de studerende kan blive sendt på tvungen ferie uden indkomst og mister flere uger af deres praktik.

Ledelsen erkender problemer

Lisbeth Harsvik, direktør for pædagoguddannelsen på Campus Carlsberg, siger til Arbejderen, at hun godt forstår de studerendes utilfredshed.

– Ledelsen er faktisk enige i de fleste af de studerende krav, og er allerede i gang med at indføre løsninger. Nogle af kravene ligger uden for vores indflydelse. Det handler om krav til placering af praktikken og om taxametertilskuddet til pædagoguddannelsen. Det er politisk besluttet, siger Lisbeth Harsvik.

– Ledelsen af pædagoguddannelsen gør, hvad vi kan. Det er svært at komme i dialog med de studerende, men vi synes, det er vigtigt, at vi står sammen om at løse udfordringerne på pædagoguddannelsen, tilføjer hun.

De studerende mødes i dag klokken 17 for at tage stilling til, om blokaden skal fortsætte.

13. mar. 2017 - 11:40   13. mar. 2017 - 14:35

Uddannelse

ur@arbejderen.dk
Pædagoguddannelsen
  • Pædagoguddannelsen blev ændrer i 2014. Uddannelsen varer i tre et halvt år og er inddelt i syv semestre. 
  • På første semester er der i gennemsnit 10 timers undervisning om ugen. De følgende semestre er antallet af undervisningstimer typisk mindre.
  • Efter et fælles grundforløb skal de studerende vælge mellem tre specialer: Dagtilbudspædagogik, skole- og fritidspædagogik eller social- og specialpædagogik. 
  • Bevillingerne per pædagogstuderende er blandt de laveste blandt professionsuddannelserne.