21 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 13 °C

Stem nej til OK2017-forlig

Enig 3F-bestyrelse

Stem nej til OK2017-forlig

En enig bestyrelse i byggegruppen i 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening tager skarpt afstand fra OK-forliget i byggeriet. Stem nej, lyder anbefalingen til medlemmerne.

Bestyrelsen i BJMF's byggegruppe er enige om at anbefale medlemmerne at stemme nej til overenskomstforliget.
FOTO: Andrea Sigaard
1 af 1

Bestyrelsen i byggegruppen i den københavnske byggefagforening 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) er ikke i tvivl om, hvad den vil anbefale medlemmerne at stemme, når de skal tage stilling til overenskomstforliget.

Nedslidning og arbejdsmiljø er noget af det væsentligste for vores kolleger, ikke mindst i lyset af den høje pensionsalder.
Jens Kirkegaard, BJMF

– Det bliver et ’rungende Nej’, siger byggegruppens formand Jens Kirkegaard i en pressemeddelelse.

Både det manglende kædeansvar som værn mod social dumping på byggepladserne og de beskedne stigninger på mindstelønnen, på lønnen til lærlinge og på prislister og priskuranter medvirker til bestyrelsens stillingtagen.

42 timers arbejdsuge

Men det afgørende argument henter bestyrelsen i de fem timers udvidelse af arbejdstiden op til 42 timer om ugen, som arbejdsgiverne får ret til at diktere. 

– Nedslidning og arbejdsmiljø er noget af det væsentligste for vores kolleger, ikke mindst i lyset af den høje pensionsalder, siger Jens Kirkegaard.

Bestyrelsen i BJMF's byggegruppe opfordrer på det kraftigste alle medlemmer at gøre brug af deres demokratiske ret til at stemme om overenskomstforliget - uanset om de vil stemme ja eller nej.

– Men vi anbefaler altså, at de stemmer nej, understreger Jens Kirkegaard.

10. mar. 2017 - 16:43   04. apr. 2017 - 15:37

OK 2017

noc@arbejderen.dk