22 Apr 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 8 °C

Jobcenter bygges af uorganiseret litauiske firma

Skattekroner til løndumping i Farum

Jobcenter bygges af uorganiseret litauiske firma

Det litauiske firma Resplint UAB er hyret af dansk bygherre til at bygge jobcenter for Furesø Kommune. Det østeuropæiske firma har ikke overenskomst. 3F truer med konflikt.

Modelfoto
FOTO: pj
1 af 1

Næstformand for Bygge- og Anlægsgruppen i 3F Frederiksborg Rasmus Kreutzmann ved ikke, om han skal grine eller græde.

Forestil dig en arbejdsløs murer eller tømrer til jobsamtale i de lokaler, som er sat i stand for deres egne skattekroner af håndværkere uden overenskomst.
Rasmus Kreutzmann, 3F Frederiksborg

I morges kunne han afblæse en lovlig varslet konflikt mod det litausike firma Resplint UAB på en byggeplads i Allerød. Firmaet, der nægter at tegne overenskomst med 3F, havde fået besked på at forlade pladsen, og dermed var der ikke længere basis for konflikten.

– Men vi har så fundet ud af, at firmaet bygger jobcenteret i Farum for Furesø Kommune. Det er jo helt tragikomisk at forestille sig en arbejdsløs murer eller tømrer til jobsamtale i de lokaler, som er sat i stand for deres egne skattekroner af håndværkere uden overenskomst, siger Rasmus Kreutzmann til Arbejderen.

3F vil nu tage kontakt til Furesø Kommune for at få en forklaring, og bliver det nødvendigt – iværksætte den lovlige sympatikonflikt på byggepladsen i Farum.

Arbejderen har de seneste to dage forsøgt at komme i kontakt med Søren Stensdal fra Stensdal Group, der har hyret det litauiske firma. Stensdal er endnu ikke vendt tilbage.

01. mar. 2017 - 16:08   02. mar. 2017 - 10:22

Social dumping

noc@arbejderen.dk