19 Jun 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 20 °C

Ikke lighedstegn mellem BNP og velfærd

Blogs

Sven-Erik Simonsen
Medlem af hovedbestyrelsen i Dansk-Cubansk Forening
Journalist og formand for Dansk-Cubansk Forening
Blogindlæg af Sven-Erik Simonsen

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 12. april, 2017, 09:14:57

Ikke lighedstegn mellem BNP og velfærd

Den interessante lære af Ecuador er, at trods fald i olieindtægter og BNP har regeringen kunnet sikre den offentlige velfærd, fordi den ikke ligger under for nyliberal politik med deregulering, nedskæringer og privatiseringer.

Da valgresultatet i Ecuador lå fast oplyste DR's P1 Morgen, som sandt er, at Lenin Moreno bliver ny præsident. I en sidebemærkning blev det tilføjet, at han tager over efter sin partifælle Rafael Correa, som "har kørt landets økonomi i sænk".

Der er grund til at ønske landets arbejdere og den almindelige befolkning til lykke.

Der blev ikke ført noget bevis for påstanden om, at Correa havde ødelagt landets økonomi.

Hvis man ser på fakta om levevilkårene i Ecuador, er der grund til at ønske landets arbejdere og den almindelige befolkning til lykke. For de har fået det bedre. Deres børn overlever i større tal, børnene og de unge kommer i skole, flere familier har tag over hovedet, og flere forsørgere tjener en løn, som familien kan leve af.

>> LÆS OGSÅ: Ny præsident: "Rafael vi kommer til at savne dig"

Men et overfladisk kig på tal for udviklingen i Ecuadors bruttonationalprodukt (BNP) kan være forklaringen på DR's sidebemærkning. For tallene viser, at Ecuadors BNP er faldet parallelt med faldet i oliepriserne på verdensmarkedet. 

>> SE GRAF: Sammenhæng mellem oliepris og BNP

Det er naturligvis et problem for landet. Men den interessante lære af Ecuador er, at trods fald i olieindtægter og BNP, så har regeringen kunnet sikre den offentlige velfærd, fordi regeringen ikke ligger under for nyliberal politik med deregulering, nedskæringer og privatiseringer. Den historie skylder DR at fortælle.

Nyeste: Idekamp

15. jun. 2018 - 08:37
15. jun. 2018 - 08:26
13. jun. 2018 - 08:48
13. jun. 2018 - 08:27

Nyeste: Kultur