25 Apr 2018  

KBH: Spredte skyer, regn, 6 °C

Enhedslisten erklærer krig mod fattigdom

Blogs

Nikolaj Villumsen
MF for Enhedslisten.
Født 1983 og BA i Historie. Medlem af Folketinget for Enhedslisten. Udenrigs- og beredskabsordfører. Næstformand i venstrefløjsgruppen ved Europarådets Parlamentariske Forsamling.
Blogindlæg af Nikolaj Villumsen
ons. 11. apr - 2018
ons. 08. nov - 2017
ons. 06. sep - 2017
ons. 31. maj - 2017

DEL DETTE BLOGINDLÆG

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
Onsdag, 24. august, 2016, 07:10:41

Enhedslisten erklærer krig mod fattigdom

Kontanthjælpsforringelser kan fjernes, hvis der indføres en ny millionærskat, og vi beskatter spekulation. Og en genindførelse af formuebeskatningen kan bruges til at fjerne forringelserne af SU’en og vores uddannelser.

Løkkes nye fattigdomsydelser rammer titusinder af danskere hårdt. Mange vil blive tvunget på gaden, fordi de simpelthen ikke kan betale husleje med de lave ydelser. Børn vil vokse op i fattigdom. 

Danmark er et af de lande i Europa, hvor uligheden er vokset mest. 

Samtidig forgyldes toppen af det danske samfund. De rigeste har gang på gang fået skattelettelser, mens fattigdommen vokser. Det har fået uligheden til at eksplodere. Danmark er et af de lande i Europa, hvor uligheden i de seneste år er vokset mest. 

Det er ikke bare et problem for de mange tusinder, som bliver ramt af forringelserne og havner i fattigdom. Vi kan alle blive ramt af arbejdsløshed eller sygdom. Det skaber utryghed for os alle sammen, når hullerne i velfærdssamfundet vokser.

Vi bliver bange for, om det snart er os, der står for skud, og tør ikke sige fra over for chefen. Derfor skal den skæve udvikling stoppes. Det er tid til politisk forandring i Danmark. 

Konkrete forslag

Enhedslisten spillede derfor mandag ud med en række konkrete forslag til bekæmpelse af fattigdom og ulighed. Helt konkret foreslår vi blandt andet at lade overdanmark betale for fjernelse af fattigdomsydelserne.

Både den nuværende og den tidligere regerings kontanthjælpsforringelser kan fjernes, hvis der indføres en ny millionærskat, og vi beskatter spekulation. Ligeledes kan en genindførelse af formuebeskatningen bruges til at fjerne forringelserne af SU’en og vores uddannelser. 

Mens desværre har vi endnu ikke fået et klart svar fra Socialdemokraterne på, om de i en mulig ny regering vil afskaffe fattigdomsydelserne. Det er bekymrende, fordi Corydon og Thorning fortsatte med at lade uligheden vokse, da de havde magten.

Og bekymringen bliver ikke mindre, når den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen for nyligt meldte ud, at Enhedslisten, SF og Alternativet skal finde sig i, at en kommende S-regering laver økonomisk politik med højrefløjen. 

Under Corydon og Thorning kæmpede Enhedslisten fra forhandling til forhandling for at få indflydelse. Vi fik vigtige forandringer igennem med loft over klassekvotienter, en klimalov, letbaner, bedre ældrepleje og vi fik efter hårde kampe og trusler også en redningskrans for dagpengemodtagerne og DONG-dokumenterne lagt frem.

Slut med revolverpolitik

Enhedslisten kæmpede fra forhandling til forhandling, men når brættet blev gjort op, var uligheden steget. Det var ikke sket med vores stemmer, men gennem socialdemokratisk samarbejde med højrefløjen.

Det skal være slut med socialdemokratisk revolverpolitik og afpresning. Vi vil meget gerne samarbejde og er parat til at lave kompromisser, men det skal være i gensidig respekt, hvor alle dele af flertallet kan se sig selv i politikken.

Hvis Mette Frederiksen vil være statsminister på Enhedslistens mandater, så skal hun selvfølgelig også levere med bekæmpelse af fattigdom og ulighed. Vi vil ikke finde os i, at arbejdsløse og syge sættes på gaden. Vi vil ikke finde os i, at børn vokser op i fattigdom i dagens Danmark. Det er tid til forandring. 

Nyeste: Arbejde & Kapital

Nyeste: Idekamp

25. apr. 2018 - 08:54
25. apr. 2018 - 08:34
20. apr. 2018 - 08:52
20. apr. 2018 - 08:51
20. apr. 2018 - 08:50
20. apr. 2018 - 08:25
20. apr. 2018 - 08:18