21 Apr 2018  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

Stadig ingen hjælp til syge

Stadig ingen hjælp til syge

Fredag, 23. marts, 2012, 10:56:41

Regeringen tøver med at afskaffe varigheds-begrænsningen for langtidssyges ret til sygedagpenge.

Her i Silkeborg er der stadig nogle syge borgere i klemme, siger David Schiess, talsperson for »Syg i Svendborg«.
Privat

Afskaf grænsen for hvor længe sygemeldte kan modtage sygedagpenge.

Sådan lød det fra de tre nuværende regeringspartier, Socialdemokraterne, SF og de Radikale, da de selv var i opposition. De fremsatte endda et lovforslag med kravet, men blev stemt ned af den borgerlige regering og Dansk Folkeparti.

Men i regeringens grundlag fra sidste år er der ikke sat dato på hvornår det vil ske.

I følge bupl.dk har ingen af partierne travlt med at få løftet ført ud i livet. Formand for Folketingets Beskæftigelsesudvalg, Lennart Damsbo-Andersen (S) siger:

– Der er ingen akut redningsplanke på vej til de syge, og det er hårdt at sige til dem, der er ramt af reglen.

Hvert år mister hundredevis af langtidssyge deres forsørgelsesgrundlag, fordi man som hovedregel kun kan modtage sygedagpenge i 52 uger. En del af dem er ikke berettiget til kontanthjælp og må forsørges af ægtefælle eller leve af deres formue.

Én af dem er David Schiess.

– Her i Silkeborg er der stadig nogle syge borgere i klemme. Vi hører igen og igen om sagsbehandlere med 120 sager, utallige arbejdsprøvninger, lægekonsulenter med habilitetsproblemer og en borger der kommanderes til elektrochock, hvis sygedagpengene skal fortsætte, siger David Schiess.

Han var med til at stifte initiativet »Syg i Silkeborg«, der 12 lørdage i træk mødte op på Torvet med kravet om at kommunens syge borgere fik en anstændig behandling.

Lørdag den 1. april har initiativet et års jubilæum. Det bliver markeret dagen før med en demonstration foran Jobcenter Silkeborg klokken 10-11.

– Det bliver en enkeltstående begivenhed, der skal markere, at vi stadig er her, og at jobcentret stadig har en del at rette op på, lyder det fra David Schiess.

Der findes »Syg i« initiativer i mange andre kommuner. De kræver alle, at sygedagpengene ikke stopper, før der er et nyt forsørgelsesgrundlag i form af raskmelding, revalidering, fleksjob eller førtidspension.

23. mar. 2012 - 10:56   03. sep. 2012 - 12:37

Indland