21 Apr 2018  

KBH: Spredte skyer, 15 °C

Pakke fra dig til det forgældede landbrug

Pakke fra dig til det forgældede landbrug

Fredag, 23. marts, 2012, 10:59:03

Landbruget forsøger igen og igen at tørre store økonomiske tab af på staten.

af Holger Øster Mortensen, Odder

Der er nu tegn på, at konkursramte landmænd kan reddes på målstregen af en ny, finansiel konstruktion, som i sidste ende betyder, at ganske almindelige borgere kommer til at betale gældssaneringer for grådige, udygtige og økonomisk ubetænksomme landmænd.

Dansk Landbrugs Realkreditfond – DLR – er i dialog med Statens Finansiel Stabilitet – den såkaldte Skraldemandsbank – om at skabe nogle økonomiske løsninger for gældsplagede landmænd.

FIH-Erhvervsbank er en sindrig bankkonstruktion, som nu har snablen nede i ATP’s bugnende pensionskasse. Det vil sige, at ganske almindelige danskere nu sætter deres pensionsmidler på spil i et bundløst gældsplaget landbrug.

De får så at sige skåret toppen af gælden for at kunne fortsætte et urentabelt og miljøfjendtligt landbrug. Vel at mærke en gæld de selv har været med til at opbygge – især grundet de alt for høje jordpriser.

Hvis denne model for gældsplagede landmænd skal have nogen som helst rimelighed, må den enkelte gældssanerede landmand følge nogle ganske bestemte økonomiske og miljømæssige spilleregler for at få denne gave fra det offentlige.

Der må ikke længere satses på vanvittige jordopkøb og vilde investeringer i nye maskiner og driftsbygninger, og hensynet til natur og miljø skal følge nogle særlige, stramme regler.

Der må ikke længere forekomme udledning af overskydende rester af gødning og pesticider til det omgivende miljø.

Landbruget forsøger igen og igen at tørre store økonomiske tab af på staten. Erhvervet er blevet den rene pengemaskine og profiterer allerede af utallige tilskudsformer, skattelettelser (grundskyld), og andre økonomiske tilskud.

Lad falde hvad ikke kan stå.

23. mar. 2012 - 10:59   30. aug. 2012 - 19:21

Læserbrev