26 Feb 2017  

KBH: Spredte skyer, dis, 6 °C

Nu bliver mordet på Henrik rejst i Folketinget

Nu bliver mordet på Henrik rejst i Folketinget

Fredag, 16. marts, 2012, 11:30:13

Enhedslisten kræver en redegørelse fra justitsministeren for, hvorfor politiet har henlagt bombemordet i Søllerødgade.

29-årige Henrik Christensen, der her ses sammen med sønnen Alexander, blev dræbt af en brevbombe den 16. marts 1992. Sagen er endnu ikke opklaret.
Privat

I dag mindes en stor demonstration på Nørrebro den 29-årige antifascist og familiefar Henrik Christensen, der for 20 år siden blev dræbt af en brevbombe på Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade i København.

Selvom flere indicier peger på at voldelige højrefløjsgrupper stod bag mordet, har politiet henlagt den uopklarede sag.

Men det er ikke godt nok, fastslår Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper:

– Jeg vil kræve en redegørelse fra justitsministeren:Hvorfor er sagen blevet henlagt? Hvorfor mener politiet ikke, at der er flere spor at gå efter? Vi skal have udfordre politiets efterforskning hidtil. Vi skal have frem, om politiet har undersøgt alle muligheder, siger hun til Arbejderen.

Igår gjorde Københavns Politi det overfor Arbejderen klart, at sagen er henlagt.

– Det virker mystisk, at der ikke er sket mere. Mange spor peger i retning af, at højrefløjen stod bag. Det er mærkeligt, at politiet ikke er gået videre med at forfølge det spor, mener Pernille Skipper.

Hun fastslår, at efterforskningen ikke bare er vigtig af hensyn til den tyve år gamle sag.

– Sagen trækker tråde ind i nutidens Aarhus, hvor politiet forsøger at få højrefløjens vold til at fremstå som en bandekrig mellem højre- og venstrefløjen. Det skal de ikke slippe af sted med, siger retsordføreren.

Enhedslisten skal dog ikke regne med støtte fra SF og Socialdemokraterne.

De to partiers retsordførere vil ikke kræve en forklaring på politiets henlæggelse eller kræve en mere aktiv efterforskning af bombemordet:

– Der skal ikke stå en eller anden SF’er og begynde at gøre sig klog og fortælle politiet, hvordan de skal gøre deres arbejde, siger , Anne Baastrup, SF’s retsordfører og formand for Folketingets retsudvalg, til Arbejderen.

Også hendes socialdemokratiske kollega, Ole Hækkerup, afviser at kræve at politiet vender bunken og genåbner sagen:

– Jeg har svært ved at se, hvad der skulle komme ud af at genåbne sagen, så længe der ikke er nye informationer. Jeg er ikke bekendt med oplysninger om, at politiet ikke har gjort deres efterforskningsarbejde ordentligt, siger han til Arbejderen.

Heller ikke justitsministeren ønsker at kræve sagen genåbnet eller kommentere på kritikken af den lange og resultatløse efterforskning.

16. mar. 2012 - 11:30   03. sep. 2012 - 12:37

Indland