23 Jun 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 8 °C

Strejke har ført til forhandling om genansættelse

Håndsrækning til fyret tillidsmand

Strejke har ført til forhandling om genansættelse

Tirsdag til torsdag var flere af Siemens fabrikker ramt af strejke. Arbejderne nedlagde arbejdet, fordi de var utilfredse med fyringen af en fællestillidmand. Strejken har fået ledelsen til forhandlingsbordet.

Ledelsen på Siemens vil fyre en fællestillidsmand, fordi han ikke vil flytte base fra Aalborg til Brande.
FOTO: Siemens.com press
1 af 1

Ledelsen ved Siemens har indvilget i at sætte sig til forhandlingsbordet.  

Det er den foreløbige status efter strejke på flere af vindmøllekoncernens afdelinger. I dagene tirsdag til torsdag blev der strejket på fabrikkerne i blandt andet Esbjerg, Ølgod, Tinglev, Herning og Lindø på Fyn i protest mod ledelsens beslutning om at fyre en fællestillidsmand med virkning fra den 1. juli.

Enten er ledelsen handlingslammet, eller også er det udtryk for stor arrogance.
Lars Hamburger, tillidsmand

Ifølge Lars Hamburger, der er tillidsmand for de offshore-ansatte i Siemens Gamesa, så skabte fyringen forargelse blandt kollegaerne, og de følte derfor, det var nødvendigt at nedlægge arbejdet. Til TV MIDTVEST udtaler han, at de strejkende krævede opsigelsen trukket tilbage, og at fællestillidsmandens ansættelsesforhold blev genforhandlet. 

Det afviste ledelsen i første omgang, men nu har ledelsen så indvilget i at snakke om sagen.

Ballade siden december

Balladen om fællestillidsmanden begyndte tilbage i december sidste år. Da besluttede ledelsen at flytte fællestillidsmanden til afdelingen i Brande, selvom han hidtil har haft base i Aalborg. Fællestillidsmanden ønskede ikke at arbejde fast i Brande, og han blev derfor sagt op med virkning fra 1. juli.

Lars Hamburger mener ikke, at ledelsen har gjort nok for at løse problemet. 

- Ledelsen gør ikke noget. Enten er de handlingslammet, eller også er det udtryk for stor arrogance, siger han til TV MIDTVEST og tilføjer:

- Det er jo en mafiakultur, hvor man åbenbart vil spille folk ud mod hinanden. Der går noget af holdånden, og det er jo efterhånden sådan, at man krummer tæer, når man fortæller folk, at man er ansat i Siemens. 

Kommunikationschef i Siemens Jan Kristensen ønsker ikke at kommentere på sagen, da det handler om en personsag.

Advarsel trukket

I sidste måned var det på Danish Crown slagteriet i Horsens, at den var gal. Her havde ledelsen givet fællestillidsmand Klaus Olesen en skriftlig advarsel, men det ville kollegaerne ikke acceptere. De smed slagteknivene og krævede advarslen revet i stykker.

Efter at have sundet sig hen over en weekend meddelte ledelsen på Horsens-slagteriet, at de trak den skriftlige advarsel tilbage.

09. jun. 2017 - 10:48   09. jun. 2017 - 14:08

Arbejdsmarked

noc@arbejderen.dk