21 Jun 2018  

KBH: Spredte skyer, 13 °C

Uden omsvøb

Sange om den tredje alder

Uden omsvøb

Bo Schiølers nyeste album hedder Gårdsanger Optur, og i baggården synger man uden omsvøb om verdens tilstand.

Bo Schiøler.
FOTO: Target
1 af 1

Gårdsanger Optur hedder Bo Schiølers nyeste album, der udkom her i efteråret, 40 år efter det legendariske album Kattejammerrock med Vesterbro Ungdomsgaard.

Bo Schiøler repræsenterede Danmark ved børneorganisationen OMEPs verdenskonference i Havanna, 2005.

Nu er det den tredje alder, der optager Bo Schiøler, der selv er fyldt 71 år. Det afspejler sig i hans meget fint rimede tekster og et billedsprog, som man kan blive ved med at lytte til og få nye tanker og forståelse af.

Musikken er umiskendeligt Bo Schiøler, og man næsten kan høre Vesterbro Ungdomsgaard bagved. Hans melodier inviterer til flerstemmighed og mange sangere, på én gang. Komponisten kommer med sin musik vidt omkring i de musikalske genrer med både rock, blues, jazz og folkemusik.

Bo Schiøler skildrer i sine sange på dette album alderdommens ensomhed og det manglende overskud, når kroppen værker, både i alvor og humor. Der er hele tiden en undertone af, at det nok skal gå, i hvert fald ”På en go’ dag”, som en af sangene hedder, for da: ”…ka’ du tilgi’ alle mine fejl…”.

Selv skriver sangeren og komponisten i sit forord på albummet, at udgangspunktet  er realisme og ikke pessimisme. Børn og unges fremtid ligger stadig den tidligere leder af Vesterbro Ungdomsgård på sinde:

Denne lille klode
ka’ ikke leve længe
så længe alting kun styres
af grådighed og penge
der er så mange våben
så stor fattigdom og nød
og børn som vokser op
til angst og tidlig død
(Fra: Ulven kommer)

Bo Schiøler er for de fleste forbundet med Vesterbro Ungdomsgaard, som han stod i spidsen for i 45 år. Sammen med gruppen repræsenterede Bo Schiøler Danmark ved børneorganisationen OMEPs verdenskonference i Havanna, Cuba i 2005.

Derudover har han også produceret en lang række af plader, cd’er, film, og modtaget flere kulturpriser og er blevet Ridder af Dannebrog.

"Gårdsanger Optur" er det tredje album af Bo Schiølers: Sange fra Den 3. Alder. De to første hed Råt Guld og Ældrebyrde Blues.

 

15. feb. 2017 - 10:10   15. feb. 2017 - 10:20

Musik

af Karin Busk
4

Bo Schiøler: Gårdsanger Optur - Sange Fra Den 3. Alder. Targetgroup.dk.

Producer og arrangør: Ole Kibsgaard.

boschioler.dk

Annonce