24 May 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 10 °C

Parodi på Lars Løkke er genial

Fifty-Fifty med Andreas Bo

Parodi på Lars Løkke er genial

Fra dags dato har skuespilleren Andreas Bo erobret den store ære, at være Danmarks absolut bedste til at parodiere den nuværende liberale statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Andreas Bo imiterer Lars Løkke Rasmussen til perfektion i sit nye one-man-show "Fifti-Fifti", der nu går på landsturné til 26. maj.
FOTO: Per Arnesen
1 af 1

Blandt de klassiske statsministerparodier er skuespilleren Kurt Ravn som Poul Schlüter, Ulf Pilgaard som Poul Nyrup Rasmussen og Henrik Lykkegaard som Anders Fogh Rasmussen.

Hvæs pennen, gør parodierne skarpere. Udstil dumheden og de tåbelige menneskers magt!

Fra dags dato har skuespilleren Andreas Bo erobret den store ære, at være Danmarks absolut bedste til at parodiere den nuværende liberale statsminister Lars Løkke Rasmussen. Og dét lige på kornet. Han gør det ganske enkelt genialt i sit nye one-man-show "Fifti-Fifti", der havde premiere den 25. februar.

Ikke nok med det. Danmarks i særklasse bedste skuespiller til at parodiere kendte, har også ramt Donald Trump lige i egoet, og oversætter ham fuldstændig, fuldstændig galt.

Fifti-Fifti

Dette er Andreas Bo's tredje comedyshow. Det er sjovt. En blanding af parodier, stand-up og musik. Nej, det er blanding af vanvittig stand-up på speed og hyperenergisk improviseret-teater, hvor grundreglen er, at man aldrig må sige nej.

Nogle af Andreas Bo's jokes var lige på grænsen, men de gik alligevel, reddet af mandens charme og selvironi over ens egen 50-års liv. 

I den danske netordbog beskrives parodi som et fænomen, hvor man imiterer en person med henblik på at "latterliggøre originalen. Parodien er ofte polemisk, og er nært beslægtet med satire, ironi og karikaturer".

Borgerlighedens dumheder

Ja, netop god satire latterliggør og udleverer mennesker – og deres dumhed og unoder – ofte med det meget vigtige formål at bekæmpe uretfærdighed og tåbelige menneskers magt. Bare læs lidt Voltaire, Miguel de Cervantes, Molière, Mark Twain eller allerbedst den franske satiriker Honoré de Balzac, der virkelig ville noget med sin satire og derfor "behandlede" aristokratiets og borgerlighedens ufattelige dumheder særdeles skarpt.

Et lille godt råd til Andreas Bo og hans tekstforfattere og medhjælpere i Vase & Fuglsang, Brian Mørk og Thomas Hartmann. Spids pennen, gør parodierne skarpere, sådan politisk.

Så tager I stikket fuldt hjem.

27. feb. 2017 - 13:27   28. feb. 2017 - 14:18

Scene

Anders Fenger
Anmelder
5

Fifti-Fifti.

Andreas Bo.

Bremen, Købenghavn, 25. februar.

Landsturne indtil 26. maj.

http://www.andreasbo.dk

Annonce