23 Jun 2018  

KBH: Ingen skyer af betydning, 8 °C

Direkte ind i flygtningelejren

Ny plade fra rapperen Ham Den Lange

Direkte ind i flygtningelejren

Rapperen Ham Den Lange er pladeaktuel med "Dagbog fra en flygtningelejr", om sine egne oplevelser som frivillig og med brod mod Vestens krige.

Situationen taler for sig selv. Forside fra "Dagbog fra en flygtningelejr".
FOTO: Fra cover
1 af 1

Du bliver lukket direkte ind i flygtningelejren, når du lytter til "Dagbog fra en flygtningelejr" rappet og skrevet af Thorbjørn Bech Rossen med kunstnernavnet Ham Den Lange. Du kan mærke både gråden, rædslen og de få splitsekunder af latter og midlertidig glemsel.

Thorbjørn Bech Rossen er meget ærlig og lige på med sin kunst.

Lige midt i juletiden med al dens mad og gaver, i hvert fald for nogen, lader Ham Den Lange sine barske oplevelser som frivillig i flygtningelejre i Grækenland slippe ud i æteren. Men det er måske et rigtig godt tidspunkt, når man står med gaverne i hånden eller måske uden penge til at købe dem.

Rapperen, der tidligere har vundet MC Fight Night, understreger, at han ikke vil ødelægge danskernes jul, men bare huske os på, hvordan ser verden ud lige nu.

Årets Venligbo, forfatteren Anne Lise Marstrand, lægger ud med de hårde tal, og at flygtningene i 2015 kom fra Syrien, Irak og Afghanistan. Musikken bag ordene er dyster og lidt græsk præget. 

Fra infernoet i Grækenland beretter Ham Den Lange om sin trang til at hjælpe og frustrationerne. Thorbjørn Bech Rossen lader sig ikke synke ned i rædslerne, men går bagom og peger i rappen Endeløse madkøer på, at årsagen ligger Vestens krige:

Det ikk' et problem der bare løser sig
Det ryster mig, hvor få der indser det' Vestens krige de flygter fra

Jeg spekulerer på om resten overhovedet har nogen chancer
For at overleve når vi lukker alle Europas grænser

Rap sammen med mellemøstlig inpireret musik passer godt til det dystre stemningsbillede, mens rytmerne, selv om de så veksler, gør lydbilledet noget ensformigt. Det kan knibe med at holde koncentrationen om teksten. Men lad dig ikke afskrække, selv om du skulle være til det mere melodiske.

Thorbjørn Bech Rossen er meget ærlig og lige på med sin kunst og vil andet end bare at være et stort navn. Efter perioderne i flygtningelejrene har han stiftet foreningen 100ProcentNødhjælp, og ikke kun overskuddet men hele indtjeningen fra "Dagbog fra en flygtningelejr" går til foreningen og hjælpearbejdet.

 

 

 

 

25. dec. 2016 - 07:30   10. jan. 2017 - 13:06

Musik

Karin Busk
Anmelder
5

Dagbog fra en flygtningelejr af Thorbjørn Bech Rossen. Ni rapnumre om flygtningelejre og frivillige hjælpere.

Ude på Itunes, Spotify og diverse streamingtjenester.

Kig og lyt på: http://phonofile.link/dagbog-fra-en-flygtningelejr

Annonce